Kreditkort för studenter

Som student är det smart att ha ett kreditkort utöver det bankkort som de flesta redan har. Med kreditkortet har du mer säkerhet när du betalar online, du får mer ekonomisk frihet och du får ofta ett antal fördelar. Här hjälper vi dig hitta rätt kreditkort för studenter.

Skaffa kreditkort som student

Ovan hittar du en översikt över kreditkort för studenter som finns på marknaden, där ålderskravet endast är 18 år eller 20 år. Med denna översikt kan du få hjälp med att hitta rätt kreditkort för dig.

Du kan snabbt se vilka kreditkort som är relevanta för studenter genom att titta på både kraven och villkoren. Se om du kan uppfylla företagets krav och om företaget kan tillgodose dina ekonomiska behov. Du kan jämföra dina kreditkort inom olika områden för att hitta de bästa och billigaste student-kreditkorten.

Vad ska jag leta efter?

Som student har du många alternativ när du väljer ett kreditkort och att välja rätt kan vara svårt. Först och främst måste du se ifall du uppfyller kraven – t.ex. ålder och ekonomiska krav – för att avgöra om företaget är relevant för dig. För det andra är det smart att titta på priset, som inkluderar både ränta och andra kostnader och avgifter, liksom vilka fördelar du får med kortet.

Det senare kan till exempel vara rabatter på olika varuinköp och tjänster. Slutligen måste du naturligtvis se vilka villkor som finns och om du kan få den kreditgräns du vill ha. Naturligtvis beror detta på din ekonomi men varierar också från företag till företag.

Bra råd för att välja ett kreditkort som student

Du måste tänka på dina behov: kommer du bara att använda kortet för att betala i butiker och online, kommer du att vara involverad i många resor utomlands, kommer du att använda det för att låna pengar på kort sikt eller kommer du att spara pengar på till exempel flyg eller bränsle i vardagen?

Det är inte möjligt för oss att ange ett kreditkort för studenter som är bättre än andra. Därför måste du bestämma vilka behov som är viktigast för dig. Använd instrumentpanelen för att få en översikt över marknaden och välja de bästa och mest relevanta kreditkorten för dig.