Att ta lån som lärling

Som lärling har du redan viss inkomst, även om den naturligtvis inte är lika hög som för jobbet du förväntar dig att få. Därför finns det några företag som kan hjälpa dig att ta ett lån som lärling för exakt vad du behöver. Få en översikt över dina möjligheter här.

Behöver du ett lån som lärling?

Här kan du jämföra företag där åldersbehovet på flera platser bara är 18 år.

Det kan vara svårt och tidskrävande att få en överblick över lånemarknaden på egen hand. Det finns många möjligheter att välja mellan och alla erbjuder olika saker. Det är dock oerhört viktigt att spendera lite tid på att undersöka marknaden och jämföra de olika möjligheterna, eftersom du i slutändan kan spara mycket pengar. Det kan vara stor variation i räntan du får från de olika långivarna så det är därför värt att investera lite tid i processen.

Här på webbplatsen har vi gjort en del av jobbet för dig för att göra det lättare att hitta det bästa möjliga lånet som lärling, student osv. Vi har sammanställt en översikt över alla olika långivare som erbjuder lån till ungdomar, så att du snabbt kan få en översikt. I listan ovan kan du identifiera de företag som är relevanta för dig. Naturligtvis är det viktigt att du väljer ett lån som uppfyller dina behov, ditt belopp och dina utbetalning samt att du uppfyller företagets krav.

Se också: Kreditkort för studenter

När du har valt ett par företag, minst 2-3 olika, följ denna steg-för-steg-guide:

  1. Kontrollera företagens sidor för att se till att du uppfyller deras krav och att de uppfyller dina behov.
  2. Skicka in en ansökan online genom att fylla i önskat belopp, betalningsperiod och viss personlig information.
  3. Få tillbaka dina erbjudanden.
  4. Jämför de olika erbjudandena genom att titta på den effektiva räntan och andra villkor för att hitta det bästa och billigaste.
  5. Godkänn med elektroniskt ID och få råd med vad du behöver.

Se till att du uppfyller ålderskravet

Hos alla företag ser du några krav som du måste uppfylla. Dessa har företagen att följa lagstiftningen och att skydda sig mot lånetagare med för dålig ekonomi. Ett av dessa krav är ålderskravet och detta är extra relevant när man talar om lån till lärlingar. Du måste vara medveten om att du måste vara minst 18 år för att ta ett konsumentlån online. Men många företag har faktiskt ett högre ålderskrav, vanligtvis 23 eller 25 år. Så din ålder kan således bestämma hur många möjligheter du har att låna som lärling och därmed också vilken ränta du kan få.

Dessutom måste du vara medveten om andra vanliga kriterier som:

  • Krav för svenskt medborgarskap
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst av en viss storlek

Ofta räcker din lärlingslön för att godkännas av flera långivare, särskilt när det gäller små eller medelstora belopp. Du bör alltid ha en tillräckligt stor budget och tillräckliga medel för att betala den månatliga återbetalningen.